7 Haziran 2011 Salı

Papergirl İstanbul

Papergirl, yaratım süreci ve sonrasında; katılımcı, analog, ve kar amacı gütmeyen bir sanat projesi. Genç sanatçıları bir araya getirmek ve sanatın paylaşımını arttırmak Papergirl’ün öncelikli hedefi olmuş.
Fikir olarak Almanya’da doğmuş olan Papergirl; ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere dünyada birçok ülkede gerçekleştirilmiş. Kamusal alanda sanatın paylaşımına önemli bir örnek olması nedeniyle her geçen gün dünyanın başka bir ülkesinde gerçekleştirilen Papergirl, büyüyen bir “network” niteliğinde.
Kültürel ve sanatsal etkinlikleri gün geçtikçe çoğalan ve bu alanda dünyanın sayılı şehirleri arasında anılan İstanbul da artık Papergirl şehirleri arasında yer alıyor. Papergirl; Amerika’da gazete dağıtımını yapan “paperboy”’ lardan esinlenen ve bu tarza bürünmüş insanların sanatsal üretimleri, ayrım gözetmeksizin kamusal alanda bireylere dağıtımını hedefliyor.



Projenin “aksiyon” yani kamusal alanda bisikletlerle sanatsal üretimlerin bireylere dağıtılmasının yanında; sergi, workshop, sanatçı konuşmaları, network, “Papergirl İstanbul” Kitabı ve sanatçı kitapları gibi etkinliklerle de, sanat üretimini ve paylaşımını arttırmak projenin temel amacını oluşturmuş.
Birçok evreden oluşan bu proje; hem yerel hem de uluslararası sanatçıların kamu bilincini geliştirmek ve onlara yeni alanlar sağlamak fikrinden doğmuş.
Eserler Milk Gallery’de 26 Mayıs – 9 Haziran 2011 tarihleri arasında görülebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder